Bitcoin ? Ethereum ? Ini dia maksud CRYPTOCURRENCY !



Crypto ? Cryptocurrency? Blockchain? Duit digital? Apa kebenda nya tuh.. Learn more about how you can multiple your wealth …


41 Comments

  1. Hmm saya still tak faham faham, saya pun tak faham kenapa saya tak faham. Macam mana nak start from zero pun tak tau. Ada kripto for dummy ke? haha

  2. klu untuk jual beli boleh je buat crypto ni sebagai e Wallet..tapi klu sebagai pelaburan..hmmm.. no comment..basically klu org buat crypto ni untuk melabur, xda beza ngan forex..

  3. Nasihat saya la pada yang simpan kripto ni terutama kat kaki HODL. password, login/wallet address, phrase words, tu semua elok-elok.. jangan jadi cam saya…

  4. Dr. Adam zubir: Apa itu helium miners, ia sma kah dengan bitcoin sistem pengunaannya, krna sys nak tau ni soalan dri dr, sbb ramai dh org sign k helium miners ni ?

  5. Now i had 80 ripple,15 ethreum and 2 bitcoin…i m waiting for next 5 years to sell it and wanna become a millionaire….i m just 25 and if i can do this,u people outside there can make it…good luck

  6. Betul tu..die mcm emas la..kalu kita beli time murah kita boleh jual bila harga emas naik..sama mcm crypto nk beli ..beli time harga jatuh..hold sampai harga naik baru jual atau tambah lagi crypto..ramai yg masih tak tau apa tu crypto dan mempelekehkan..tpi bila seseorg tu untung besar baru la ramai2 join..apa2 pn crypto akan menjadi matawang masa depan insyallah..

  7. Dr, salah tu. Tak ada siapa boleh tahu A transfer ke B. Maksud saya disini identiti. Kita boleh tau transfer kat mana melalui wallet address,tapi wallet address tak memberikan identiti. Contoh Dr salah

  8. Cryptocurrency adalah asset digital di mana tujuannya untuk jadi alternative pada duit (wang), tapi orang skang plak anggap plak dia jadi asset investment. Sekarang ramai yg terciduk sebab beli masa harga tinggi. Bila tanya sekor2 ramai yang xde duit back up at least 3 bulan belanja. Buta2 semua duit pegi beli crypto. Haih ilmu kewangan ke laut.

Comments are closed.